מירי זורגר מגישה: 6 מתכוני לביבות לחג חנוכה מגוון וטעים

מירי זורגר No Comments on מירי זורגר מגישה: 6 מתכוני לביבות לחג חנוכה מגוון וטעים

שבוע לפני חג החנוכה ולפני שתחליטו מה העדפה הלביבתית השנתית, קבלו מגוון של לביבות בטעמים שונים, ממרכיבים אחרים וגיוון בפה • מתוק ומלוח, חלבי ופרווה • ויש עוד הפתעות במטבח של מירי זורגר

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

לביבות תפוחי אדמה

מצרכים

4 תפוחי אדמה מגורדים דק

4 ביצים

1 בצל קצוף

2 כפות פירורי לחם

3 כפות שקדים מולבנים מדופדפים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

ערבבי את המצרכים

חממי שמן וטגני לביבות בגודל הרצוי

הגישי עם שמנת

 

לביבות גבינה אוסטריות

מצרכים

1 קופסא גבינה כחושה או 9 אחוז

2 ביצים

4 כפות סולת

2 כפות סוכר

1 סוכר וניל

3 כפות שמן קנולה

2 כפות חמוציות

אופן ההכנה

מערבבים את המצרכים ומשהים 10 ד לספיגת טעמים

מעבירים לשקית זילוף

מחממים שמן במחבת ומזלפים לביבות בגודל הרצוי

מטגנים עד להשחמה

 

לביבות בטטה

מצרכים

3 בטטות קלופות מגורדות דק

3 כפות עירית קצוצה

3 ביצים

2-3  כפות פירורי לחם

מלח פלפל שחור גרוס טרי

להגשה

שמנת חמוצה

אופן ההכנה

ערבבי את המצרכים והניחי בצד ל10 ד' לספיגת טעמים

חממי שמן במחבת וטגני מכל צד עד להשחמה

הגישי עם קערית שמנת חמוצה

 

לביבות כרובית

מצרכים

500 גר כרובית קפואה מופשרת קצוצה דק

3 ביצים

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 כוס אפונה קפואה

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

אופן ההכנה

ערבבי את המצרכים והניחי לספיגה כחצי שעה

חממי שמן במחבת וטגני עד להשחמה

 

פנקייקס מלוחים גבינות ורוטב צלי

מצרכים

3 ביצים

1 1/2 כוסות חלב

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כפית אבקת מרק בטעם בצל

300 גר' קמח תופח

100 גר' חמאה מומסת

1 כפית אבקת אפיה

2  כפיות פטרוזליה קצוצה

2 כפיות בצל ירוק קצוץ

לרוטב

1 שקית רוטב צלי של אוסם

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

200 גר' גבינת פטה מגוררת

אופן ההכנה

מערבבים יבשים קמח א אפיה מלח ותבלינים

אל החלב מוסיפים חמאה ביצים וטורפים היטב

מאחדים מסות תוך כדי טריפה ליצירת בלילה חלקה

ולבסוף מוסיפים את  הפטרוזליה והבצל הקצוץ

מחממים מחבת לפנקייק ומטגנים עד ליצירת בועות

הופכים  ומוציאים לצלחת הגשה

מטגנים כך את כולם

הכנת הרוטב

מכינים את הרוטב לפי ההוראות על גבי האריזה מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים להמסה מלאה

הרכבת המנה

מעל צלחת מניחים פנקייק מעל מפזזרים גבינת פטה מגוררת מעל שוב פנקייק שוב גבינה ואז פנקייק נוסף

מסיימים ברוטב בנדיבות

מגישים חם עם מעט פטרוזליה קצוצה

 

 

לביבות מיני בציפוי פטה גבינות

מצרכים

1 חב' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

2 ביצים

300 גר' גבינה צהובה מגוררת דק

1 כוס עירית קצוצה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כף רבקת מרק בטעם פטריות

לציפוי פטה גבינות

1 חב' גבינה טוב טעם

100 גר' גבינה בולגרית מפוררת

50 גר' חמאה רכה

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

2 שיני שום כתושות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לקישוט

טוויל גבינה

150 גר' גבינה צהובה מגוררת

3 כפות שומשום שחור

קוויאר סלמון או פרוסות סלמון מעושן

אופן ההכנה

הכנת  הלביבות

ערבבי את המצרכים  וצקי לתבנית סיליקון שקעים בקוטר 5 ס"מ . ובגובה 1  1/2 ס"מ

אפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 20 ד' או עד להשחמה

הכנת  הפטה גבינות

את כל המצרכים יש לשים במעבד מזון ולעבד למסה חלקה

לצקת לתבנית סיליקון בצורת  דונטס מיני ולשים בקרור לכשעתים

הכנת הקישוט

בתבנית מרופדת בניר אפיה יש לשים כפות של גבינה צהובה מגוררת ברווחים של 3 ס"מ  מערימה אחת לשניה

ולפזר מעט שומשום  שחור

לאפות בתנור שחומם מראש כ 7 ד' או עד להשחמה

לצננן ולהפריד מהניר ולשמור בצד

הרכבת המנה

יש לחלץ את פטה הגבינות ולהניח  על הלביבה להמשיך כך עם כולם

בחור שנוצר בפורמה יש להניח מעט קוויאר ולקשט בטוויל גבינה

להגיש קר

 



0 תגובות